вторник, 11 август 2009 г.

iPhone - 3G S

Apple най-после представиха новия си iPhone - 3G S (S е от speed). На външен вид той е точно като 3G, но е много по-бърз - някои задачи се изпълняват четири пъти по-бързо.

HSDPA скоростта е 7,2Mbps, камерата е 3-мегапикселова и дава възможност не само за видеозапис, но и за монтаж. Има автоматичен баланс на бялото и автоматичен фокус. Има вграден компас и нова батерия, която позволява 5 часа разговори и 9 часа ползване на WiFi Интернет.

3G S предлага и още изненади - задържането на копчето включва интерфейс за voice control, чрез който можеш да набираш номера, да контролираш iTunes и т.н. От Apple обещават и ново маслоотблъскващо покритие, което пречи на оставянето на пръстови отпечатъци.

Новият iPhone ще е на пазара в САЩ от 19 юни на цена $199 за 16GB и $299 за 32GB с договор. Сегашният 3G (8GB) остава в продажба, но цената му пада - $99. Това са цени с договори. Какви ще са цените в България все още не се знае.

Това е поредната стъпка на Apple в борбата за по-голям пазарен дял, след като кризата увеличи конкуренцията за привличането на купувачи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар