вторник, 11 август 2009 г.

Войната на пушачите

Войната е безмилостна и както при всяка една война през 21-и век технологиите играят голяма роля и биха могли да наклонят везните на едната страна.

И така, ето ги основните оръжия на двата лагера – пушачите, които отказват цигарите, и тези, които си ги пушат спокойно.

e-cigaretteОтказващите се пушачи имат на своя страна:

1. Електронната цигара или E-cigarette

Прилича на цигара, държи се като цигара и дими като цигара. E-cigarette се захранва от батерия и изпуска никотин на всеки 7-10 секунди, за да задоволи никотиновия глад на пушача. Електронната цигара дори изпуска дим, за да наподоби истинската. Джаджата в момента се продава за около $200.


Nico stopper2. Nico-stopper

Прилича на mp3 player, но ако си пушач, може да ти се стори най-ужасната джаджа на света. Гнусното изобретение ти отпуска цигари на предварително зададен интервал. Така че ще пушиш само когато тази машинка ти позволи… Но за да не ти е криво, когато получаваш цигара, дисплеят ще мига и ще ти показва окуражителни съобщения.

Nico stopper

3. Quit Key

Quit key
Това е
мъничък компютър, който ще следи дали изпълняваш отказващата си програма. Струва 59.95$








Телефон за пушачиНепоправимите пушачи имат на своя страна:


1. Телефон за пушачи


Гениалната идея е хрумнала на братята… китайци. Просто махаш капачето на батерията и отдолу те чака ароматна цигара. Така вече никога няма да се потупваш по джобовете с думите „Цигарите, телефона”… Вече ще се потупваш и ще казваш „Цигарите и телефона”. Джаджата има и още екстри, а именно microSD slot, MP3 player и VGA камера. Но и това не е всичко! За скромната сума от $179 получаваш телефона, пакет цигари и запалка.








2. Пушещият слон

Натискаш му бивничките и отзад му излиза цигара. Не бях сигурен на чия страна играе въпросната джаджа, но реших да я сложа в полза на пушачите, тъй като е доста забавна. Цената е $9.95. За тях получаваш уникалното удоволствие да изпушиш цигара, прясно излязла от слонски задник.

Пушещият слон

Запалка3. Водоустойчивата часовнико-запалка

Отново гениално китайско творение. Това е не само запалка, но и водоустойчив часовник. Разбира се, запалката е бутанова – здравето и околната среда на се приоритет.


4. Ръкавици за пушачи...





Ръкавици за пушачи Ръкавици за пушачи

4. Ръкавици за пушачи

Време е да изхвърлиш ръкавиците без пръсти. Те вече не са модерни за пушачи. Запознай се с новите ръкавици за пушачи. Те са топли и удобни. Единственият въпрос, който остава, е как се вадят цигарите от кутията с тях… Цената им е £14.99.

5. Smokers bell - Камбана за пушачи

Това е може би най-силният коз в ръцете на пушещото общество. Разработка е на френския архитект Флориан Брийе и цели да даде повече свобода на иначе изгонените на улицата пушачи. От снимката се вижда, че местенцето е изключително приятно и уютно – предпазва от природни бедствия, като в същото време позволява на двама души да пият кафе, да пушат цигари и да правят още кой знае какво. За огромно съжаление на пушачите това все още не е реализирано, а е само на етап идея.

Smokers Bell Smokers Bell




Няма коментари:

Публикуване на коментар