вторник, 11 август 2009 г.

Как да накарате кучето ви да проговори?

Японци са изобретили джаджа, която превръща емоциите на кучето ти в думи, като разчита лая му.

Идеята е малко зловеща, но пък интересна - когато не можеш да разбереш защо кучето лае, от устройството се чува например: „Среши се, бе, идиот такъв, поглеждал ли си се в огледалото тази сутрин?!?"

Е, за това се шегуваме. Точно това няма да чуеш, но пък джаджата ще ти преведе цели шест вида кучешки емоции: тъга, радост, усещане за опасност, нужда от нещо, щастие и ярост. За всяка има съответните реплики: „Играй си с мен!", „Остави ме намира!" или „Тъжен съм..."

Джаджата се състои от микрофон, поставен около врата на кучето, и приемател, който собственикът носи със себе си. Когато кучето лае, микрофонът записва звука и предава данните на приемателя, който извършва „превода" и прочита съответната реплика. Тя се появява и на екрана. Има и нещо като телефонен секретар, който записва емоциите на кучето, докато собственикът му го няма.

Производителите казват, че джаджата работи най-добре на възрастни кучета.

Устройството се нарича Bowlingual Voice и е разработено от компания, произвеждаща детски играчки. Цената му е 129 паунда. Засега чете емоции само на японски, така че докато иновативните братя японци не създадат и българска версия, май ще трябва да разбираме кучето си по старомодния начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар